Πως να το κάνετε πιο εύκολο;

https://www.instagram.com/p/BpzYevdA1EU/

Η μετακόμιση πολλές φορές αποτελεί ένα ολόκληρο κεφάλαιο στη ζωή μας, σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και μία αγχωτική διαδικασία.  Δε μετακομίζει κάποιος κάθε μέρα,  ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να το κάνει λίγο πιο εύκολα, όταν χρειαστεί ν’ αλλάξει σπίτι. Η μετακόμιση έχει πολλά στάδια και χρειάζεται ιδιαίτερη οργάνωση για να μη χαθούν πράγματα κατά τη μεταφορά από το ένα σπίτι στο άλλο.

Σίγουρα όταν ξεκινάει μία μετακόμιση πρέπει να οργανώσεις στο μυαλό σου τις κατηγορίες των πραγμάτων (π.χ. ρούχα, είδη γραφείου, διακοσμητικά δωματίου, κάδρα, βιβλία κ.α.). Αυτό  γίνεται πιο απλό με μία λίστα από απαριθμημένες κατηγορίες , έτσι αμέσως αμέσως οργανώνεις το σπίτι. Όταν τελειώνεις μία κούτα , τη διαγράφεις από τη λίστα και τακτοποιείς.

Μία συμβουλή: Προμηθεύσου πολλά μεγέθη από κούτες, γιατί η καθεμία προορίζεται για κάτι διαφορετικό (άλλες θα γεμίσουν με γυάλινα αντικείμενα, άλλες με βιβλία και άλλες με κουζινικά είδη).

Επίσης, δοκίμασε πολλούς τρόπους να στριμώξεις τα είδη στις κούτες , για παράδειγμα σε μία κούτα η οριζόντια διαρρύθμιση μπορεί να μην είναι αποτελεσματική, δοκίμασε να τα βάλεις κάθετα και να μπούνε κι άλλα πράγματα όρθια. Γενικά, πάντως , μικρές και οργανωμένες καλά είναι η καλύτερη λύση για τη μεταφορά.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι θα χρειαστείς ρολό περιτυλίγματος ώστε να δέσεις τις κούτες, ρολό οντουλέ για τα εύθραυστα αντικείμενα και τα μικρά διακοσμητικά για να μην ακουμπάει το ένα το άλλο. Για τον ίδιο σκοπό μπορείς να προμηθευτείς και ρολό αεροπλάστ ώστε να προστατέψεις τα πιάτα, τα ποτήρια και άλλα αντικείμενα. Το αεροπλάστ προστατεύει 100% τα εύθραυστα αντικείμενα από εκδορές, κραδασμούς, χτυπήματα και οποιαδήποτε άλλη ζημιά. Τέλος, καλό θα ήταν να σημειώσεις έξω από την κάθε κούτα τι περιέχει.

Το κάθε αντικείμενο μέσα σε ένα σπίτι, πέρα από χρηστική σημασία έχει εννοείται και συναισθηματική αξία. Γι αυτό το  λόγο είναι πιο εύκολο και ευχάριστο να αρχίσεις το συμμάζεμα από τα μικροπράγματα. Και φυσικά θα είναι πιο εύκολο μετά να αρχίσεις με τα μεγαλύτερα αντικείμενα. Μία άλλη σημαντική συμβουλή είναι να έχεις τα είδη ύψιστης ανάγκης σε σημεία που θα τα βρεις μόλις τα χρειαστείς στο νέο σπίτι (π.χ. προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, φορτιστές), ώστε να μην σκαλίζεις και μπερδεύεις τις κούτες άσκοπα.

Βήμα βήμα όλα θα μπούνε σε μία σειρά στο νέο σπίτι, όπως πρέπει, αρκεί να δώσεις χρόνο. Πρέπει πρώτα να φτάσουν όλες οι βαλίτσες και οι κούτες στο νέο σπίτι και με την ίδια λίστα να αρχίσεις να τοποθετείς πράγματα , αφού προηγουμένως έχεις καθαρίσει και συναρμολογήσει τα βασικά έπιπλα.

Η μετακόμιση ορισμένες φορές είναι μία διαδικασία ψυχοφθόρα, όμως η μπορεί να γίνει λίγο πιο δημιουργική και διασκεδαστική, αν σκεφτείς ότι το νέο σου σπίτι μπορεί να γίνει, όπως ακριβώς το φαντάζεσαι.

New home , new life… MOVE ON!

move5434d66ea9117a7344628fdf9edc7da4

 

0 comments on “We’re moving!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: